dilluns, 7 d’abril del 2014

Excavació de l'Abric Romaní

Excavació de l'Abric Romaní

L'Abric Romaní és un jaciment arqueològic del paleolític mitjà que des de l'any 1983 és en procés d'excavació sota la direcció del Dr. Eudald Carbonell, catedràtic de prehistòria de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona i premi Príncep d'Astúries d'Investigació Científica i Tècnica. 

Els treballs d'excavació del jaciment que s'estan portant a terme, pioners dins el camp de la ciència arqueològica, han permès situar l'Abric Romaní com el registre més important i clau per conèixer com vivien els nostres avantpassats prehistòrics neandertals entre 79.000 i 40.000 anys abans dels present.

Tot el conjunt de dades i objectes recuperats en l'excavació, constitueixen actualment la base del coneixement científic europeu de què es disposa, sobre aquests grups antropològics que comparteixen línies evolutives comunes amb l'home actual. Així, gràcies a les descobertes que s'estan efectuant al jaciment és possible reconstruir paleoetnogràficament el modus vivendi, d'aquestes comunitats caçadores recol·lectores i documentar aspectes, fins ara totalment desconeguts, que permeten caracteritzar molt aprofundidament l'espècie neandertal, així com les diverses interaccions d'aquesta amb el medi natural en què va viure.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada